Zeilreis oostkust Engeland 2008

Intro

Donderdag 17 juli 2008. Whitby, Noord Engeland

Gisteren zijn we aangekomen in Whitby in Noord Engeland. Dit is het stadje van Thomas Cook, Bram Stookers Dracula en van vader en zoon Scouresby’s; deze laatsten zijn walvisvaarders en uitvinders uit vervlogen tijden.

We zijn deze vakantie afgelopen zaterdag 12 juli heel rustig gestart. Op ons gemakkie rijden we in de middag richting Medemblik.

Halverwege krijgen we trek, dus bij de eerste de beste afslag gaan we de snelweg af. Dat brengt ons in Muiden, waar we heerlijk op een terras een broodje eten met het zicht op de sluis met de oude draaibrug. Een mooi oud stadje en lekker in het zonnetje begint het besef van vakantie door te dringen. Lekker genieten van de rust dat niets hoeft. Nieuwe plekjes ontdekken. Rondlopen met een nieuwsgierige blik. Elk detail van je omgeving in je opnemen. Je loopt anders door de straten, kijkt anders naar mensen. Met een opener blik, niet gehinderd door de dagelijkse beslommeringen. Zonder een gericht doel. Dat geeft tijd en ruimte om je omgeving daadwerkelijk in je op te nemen. Bijzondere deuren van huizen. Een gevelsteen. De vorm van een dakkoepel. Zo maar een mooi plaatjes van een steegje met een prachtig doorkijkje.

Vervolg: deel 1