De Noorse westkust. Zomer 2015

Proloog

Zaterdag 18 juli 2015. 23.30 uur

Alles is gepakt en ik ben er klaar voor. Ik heb er ineens zó veel zin in om op reis te gaan! Tijdens de afgelopen dag was ik bezig met pakken, boodschappen doen, andere voorbereidingen treffen. Maar nu alles kant en klaar is, kan ik haast niet meer wachten! Maar dat is nu net wel de opdracht; nog even geduld oefenen… Morgenochtend wordt er nog veel regen voorspeld, dus het heeft niet veel zin om al vroeg in Medemblik te zijn. Ricco moet nog een aantal klusjes aan de boot doen en daarbij heeft hij droog weer nodig. De planning is dat hij dat morgenmiddag gaat doen. Op maandagochtend kunnen we dan eindelijk echt weg!

We hebben de weerkaarten bestudeerd en de keukenvloer ligt bezaaid met zeekaarten van Noorwegen. Het ziet er naar uit dat de wind de komende dagen zuid tot west staat en we gaan koersen op Noorwegen. We kiezen Stavanger als doel.

Maandag gaan we vertrekken. Om half twee in de middag willen we bij Den Oever de afsluitdijk door, want dan begint bij Den Oever de stroom richting Den Helder te stromen. Bij Den Helder dan de Noordzee op en dan zo’n 400 m22ijl noordwaarts. Als alles volgens planning gaat, zijn we aan het eind van de donderdag of het begin van de vrijdag in de omgeving van Stavanger!

Vervolg: deel 1