Reisverslagen

Op deze site gaan we verslag doen van onze wereldreis met de Shpountz. Daartoe gaan we een blog toevoegen. 

Op deze plek vind je de verhalen van onze zeilreizen met onze vorige boot: de Pinta, waar we in 2019 afscheid van hebben moeten nemen.

Toen ik, Margit, Ricco leerde kennen had ik alleen zeilervaring als ‘boegbeeld’, ik was zo nu en dan wel eens meegevaren met een ervaren schipper, maar zelf het roer in handen nemen dat liet ik tot dan toe aan mij voorbij gaan.

Toen ik Ricco leerde kennen en besloot om samen met hem te gaan werken aan het plan om de wereld rond te zeilen, moest ik dus vanaf nul beginnen. De afgelopen jaren waren de zomervakanties dus tegelijkertijd ook voorbereiding op onze wereldreis. 

Langzaam groeide ik van jaar op jaar in het jargon en deed stapje bij stapje meer ervaring op. In 2006 voer ik voor het eerst met Ricco én was ik voor het eerst op een zeilboot op zee. De fotoverslagen van de jaren 2006 en 2007 vind je in de fotoverslagen van de vakanties op deze site.  Vanaf 2008 ben ik begonnen om ook ervaring op te doen met het opschrijven van onze belevenissen. Alle verhalen vind je via deze pagina.

Een aantal jaren ontbreken:

  • In het jaar 2011 konden we door omstandigheden niet per zeilboot op vakantie.
  • In 2016 zijn we naar Göteborg gevaren, maar omdat we net voor we daar aankwamen bericht kregen dat mijn vader ernstig ziek was en we om die reden besloten terug te vliegen, ontbreekt het verhaal van dat jaar.
  • In 2018 en in 2019 hebben we de vakanties overgeslagen, omdat Ricco de tijd té hard nodig had om het bouwen van de Shpountz op tijd af te kunnen krijgen voor ons vertrek in 2020.

We hopen in het voorjaar 2020 de eerste ervaring op te kunnen doen met onze nieuwe boot. 

Op deze plek vind je al de vakantieverhalen die we beleefden op de Pinta:

Zeilreis richting Schotland 2017

De Noorse Westkust. 2015

Op zoek naar de havenmeester 2014

‘zeilen op de wind van vandaag’ 2013 

‘waar de wind ons heen waait’ 2012

‘zeiltrip naar London’ 2012

zeilreis Noorwegen 2010

zeilreis ‘op weg naar de scilly’s 2009

zeilreis oostkust Engeland 2008